Hoitokoti Kangaskartano Oy

Kokkolantie 659

44740 KEITELEPOHJA
Puh. 044 2810 869

 

Sähköposti: kangaskartano@kangaskartano.com

 

Kangaskartanon arvot

 

Turvallisuus, päihteettömyys, kodinomaisuus ja yksilöllisyys

Turvallisuus, päihteettömyys, kodinomaisuus ja yksilöllisyys ovat päihdehoitoa ohjaavia arvoja ja ne näkyvät jokapäiväisessä elämässämme Kangaskartanolla. Olemme pieni yhteisö, joka tukee kuntoutujaa iloissa ja suruissa.

Kuntoutujien ja työntekijöidemme turvallisuus on meille tärkeää. Pyrimme luomaan turvallisen yhteisön ja ympäristön, jossa kuntoutuja voi luottavaisin mielin turvautua niin työntekijöihin kuin muihin yhteisön jäseniin. Hoitokodissa kaikilla on henkilökohtainen koskemattomuus ja sitä tulee kaikkien kunnioittaa. Emme hyväksy väkivaltaista tai uhkaavaa käyttäytymistä. Ohjaaja on paikalla 24/7. Hoitokodille on tehty turvallisuus- ja pelastussuunnitelma. Jokaisessa huoneistossa on palovaroitin sekä hätäkatkaisin muita vaaratilanteita varten (esim. sairauskohtaukset). Palovaroitin ja hätäkatkaisin hälyttävät toimistossa ja hätäviestit ohjautuvat ohjaajien puhelimiin. Yöaikainen toiminta pyritään pitämään minimissä. Näin tuetaan myös normaalia vuorokausirytmiä.

Olemme päihteetön yksikkö. Kuntoutuksen ja hoidon tavoitteena on aina päihteettömyys. Kuntoutukseen tulevat asiakkaat ja heidän tavaransa tarkistetaan hoitokodille tulon yhteydessä. Mahdolliset päihteet hävitetään ja vaarallisiksi luokiteltavat esineet otetaan toimistoon säilytettäväksi.

Olemme pieni, kodinomainen yksikkö. Jokaisella asiakkaalla on käytössään oma huone. Huoneessa sänky petivaatteineen, nojatuoli tai sohva, pöytä, tv ja radio. Meillä on myös oma kokki, joten saamme maukasta kotiruokaa päivittäin.

Yhteiset toiminnat, säännöt ja päätöksenteko muodostavat yhteisöllisyyden ytimen. Yhteisöllisyydellä on iso rooli, kun asiakas pyritään sopeuttamaan yhteisöön ja ympäröivään yhteiskuntaan.

Yksilöllinen kuntoutussuunnitelma

Jokaiselle asiakkaalle tehdään yksilöllinen päihdehuoltoasetuksen mukainen kuntoutussuunnitelma. Suunnitelma tehdään aina yhdessä asiakkaan kanssa, lähettävän tahon tavoitteet ja vaatimukset huomioiden. Joskus asiakkaan läheiset (puoliso, vanhemmat), lähityöntekijät, lääkärit ja/tai moniammatillinen työryhmä osallistuvat suunnitelman laatimiseen. Kuntoutussuunnitelmaan asetetaan selkeät tavoitteet joihin pyritään.

Tavoitteiden lisäksi suunnitelmaan kirjataan keinot ja aika, jonka kuluessa tavoitteet pyritään saavuttamaan. Usein kuntoutusjakson pituus on määritelty lähettävän tahon toimesta jo ennen hoitokodille tuloa. Suunnitelmaa voidaan muuttaa ja/tai tarkentaa yhdessä asiakkaan ja lähettävän tahon kanssa myös kuntoutusjakson aikana.

Asiakas on oman elämänsä asiantuntija

Yksilöllisyys tarkoittaa sitä, että jokainen asiakas huomioidaan yksilönä hänen tarpeitaan kunnioittaen. Asiakas on aina oman elämänsä asiantuntija. Hänen tulee myös itse arvioida omaa edistymistä ja osallisuutta kuntoutuksen aikana. Yksilökeskustelujen aikana, ohjaaja ja asiakas arvioivat yhdessä kuluneen kuntoutusjakson tuloksia ja suorituksia sekä tarkastelevat jäljellä olevan jakson tehtäviä ja työn tavoitteita. Keskustelujen aikana käydään läpi asiakkaan henkilökohtaista problematiikkaa ja pyritään motivoimaan sekä lisäämään asiakkaan voimia muutokseen. Osa keskusteluista pohjautuu kuntoutusyksikössä käytettävään askeltyöskentelylomakkeeseen, jonka asiakas saa täytettäväkseen ensimmäisellä keskustelukerralla.

 

#hoitokotikangaskartano

#päiväkerrallaanpysyväänraittiuteen

Navigaatio