Hoitokoti Kangaskartano Oy

Kokkolantie 659, 44740 KEITELEPOHJA
Puh. 044 2810 869

E-mail: kaarina.kangaskartano@outlook.com
E-mail: sami.kangaskartano@outlook.com

Saapuminen päihdekuntoutukseen

Asutpa missä päin tahansa Suomea, voit tulla meille Hoitokoti Kangaskartanoon Viitasaarelle kuntoutumaan. Kuntoutukseen hakeutumisesta saat lisätietoa oman kotikuntasi A-klinkalta, päihdeklinikalta, sosiaalitoimistosta, työterveyshuollosta tai terveyskeskuksesta. Autamme tarvittaessa löytämään päihdetyöntekijäsi yhteystiedot.

Hoitopaikkavaraukset aina etukäteen puhelimitse puh. 044 281 0869.

Maksusitoumus tulee olla sovittuna ennen hoidon alkamista. Olemme yksityinen hoitokoti, joten meille voi tulla myös omakustanteisesti. Täältä löydät hinnaston.

Tarvittaessa järjestämme kyydityksen

Hoitokoti Kangaskartano sijaitsee Viitasaaren pohjoispuolella valtatie 4:n (E 75) läheisyydessä. Nelostiellä liikennöivien linja-autojen vakio- ja pikavuorot sekä Onnibus pysähtyvät Viitasaaren matkahuollossa.

Tarvittaessa tulemme vastaan Viitasaaren matkahuoltoon ja  autamme kuljetuksen järjestämisessä. Noudamme asiakkaan veloituksetta yli kahden viikon kuntoutusjaksoille.

Kela korvaa kuntoutukseen tehtyjä matkoja, kun kuntoutus perustuu terveydenhuollon kuntoutuspäätökseen.

Mitä mukaan hoitokotiin?

Ota mukaasi vaihtovaatteita, uimapuku sekä ulkoilua varten vuodenaikaan sopivat kengät ja ulkoiluvaatteet. Jos tarvitset hygieniassa erikoituotteita, ota ne myös mukaan.

Puhelimen, tietokoneen ja pelikoneen voit myös ottaa mukaasi. Tietokonetta ja pelikonetta voit käyttää klo 17 – 21.30 ja puhelinta klo 17 – 7.30. Tietokoneen tai pelikoneen sekä puhelimen saat iltapäivällä viiden jälkeen, kun olet osallistunut päivän toimintoihin. Päivisin kuntoutukseen liittyvät asiat hoidetaan talon puhelimella.

Mikäli tupakoit, ota riittävästi savukkeita tai muita tupakointituotteita mukaan, jotta pärjäät ensimmäiseen asiointipäivään saakka. Käymme kerran viikossa joko Pihtiputaalla tai Viitasaarella ostoksilla.

Kuntoutuksen aikana saatat tarvita myös pankkitunnuksia laskujen maksuun, reseptien uusintaan tai Kelan etuuksien hakemiseen.

 Liikkumisen apuvälineet ja hoitotarvikkeet

Liikuntarajoite ei ole kuntoutukseen saapumisen este. Mikäli käytössäsi on liikkumista helpottavia apuvälineitä (rollaattori, pyörätuoli, sähkösänky) tai henkilökohtaisessa hygieniassa tarvittavia hoitotarvikkeita (vaippoja, pesuvoiteita, haavahoitotavikkeita) ota ne mukaasi.

Toimeentulo kuntoutuksen aikana

Hoitokoti Kangaskartano on Kelan hyväksymä päihdekuntoutuslaitos. Kuntoutuksen aikana ensisijainen etuus on Kelan myöntämä kuntoutusraha. Ohjaajamme auttavat tarvittaessa etuuksien hakemisessa. Kuntoutusrahan saaminen edellyttää lähettävältä taholta ilmoituksen kuntoutusrahasta sekä Hoitokoti Kangaskartanolta yksilöllisen päihdekuntoutussuunnitelman ja läsnäolotodistuksen.

Hoitokodissa asuminen

Oma huone

Jokaiselle asukkaalle on oma huone, jossa ovat valmiina petivaatteet ja pyyhkeet. Hoitokodilta saat myös perustuotteet peseytymiseen ja hammashygienivälineet. Asunnot ovat tilavia kaksioita, jotka sijaitsevat kahdessa rivitalossa.

Pesutupa ja sauna

Pesutuvassa asukkaiden käytössä ovat pyykinpesukone, pesuaine, kuivaushuone ja mankeli. Sauna lämmitetään kahdesti viikossa.

Lemmikit

Lemmikit ovat meille erittäin tervetulleita. Lemmikistä huolehtiminen on asiakkaan vastuulla. Muistathan ottaa lemmikillesi myös ruokaa mukaan. Lemmikistä ei tule lisäkustannuksia.

Navigaatio