Hoitokoti Kangaskartano Oy

Kokkolantie 659

44740 KEITELEPOHJA
Puh. 044 2810 869

 

Sähköposti: kangaskartano@kangaskartano.com

 

Saapuminen päihdekuntoutukseen

Asutpa missä päin tahansa Suomea, voit tulla meille Hoitokoti Kangaskartanoon Viitasaarelle kuntoutumaan. Kuntoutukseen hakeutumisesta saat lisätietoa oman kotikuntasi A-klinkalta, päihdeklinikalta, sosiaalitoimistosta, työterveyshuollosta tai terveyskeskuksesta. Autamme tarvittaessa löytämään päihdetyöntekijäsi yhteystiedot.

Hoitopaikkavaraukset on tehtävä aina etukäteen puhelimitse puh. 050 4122 959.

Maksusitoumus tulee olla sovittuna ennen hoidon alkamista. Olemme yksityinen hoitokoti, joten meille voi tulla myös omakustanteisesti. Täältä löydät hinnaston.

Sijaintimme

Hoitokoti Kangaskartano sijaitsee Viitasaaren pohjoispuolella valtatie 4:n (E 75) läheisyydessä. Nelostiellä liikennöivien linja-autojen vakio- ja pikavuorot sekä Onnibus pysähtyvät Viitasaaren ja Pihtiputaan matkahuollossa.

Tarvittaessa tulemme vastaan Viitasaaren tai Pihtiputaan matkahuoltoon. Noudamme sinut veloituksetta yli kahden viikon kuntoutusjaksoille kotoasi tai muualta erikseen sovitusta paikasta. Tavoitteemme on, että kykenet kotiutumaan itsenäisesti julkisilla kulkuvälineillä. Muista varata liput hyvissä ajoin etukäteen.

Kela korvaa kuntoutukseen tehtyjä matkoja, kun kuntoutus perustuu terveydenhuollon kuntoutuspäätökseen.

Mitä mukaan hoitokotiin?

Ota mukaasi vaihtovaatteita, uimapuku sekä ulkoilua varten vuodenaikaan sopivat kengät ja ulkoiluvaatteet. Jos tarvitset hygieniassa erikoituotteita, ota ne myös mukaan.

Puhelimen, tietokoneen ja pelikoneen voit myös ottaa mukaasi. Tietokonetta ja pelikonetta voit käyttää klo 17 – 21.30 ja puhelinta klo 17 – 7.30. Tietokoneen tai pelikoneen sekä puhelimen saat iltapäivällä viiden jälkeen, kun olet osallistunut päivän toimintoihin. Päivisin kuntoutukseen liittyvät asiat hoidetaan talon puhelimella.

Mikäli tupakoit, ota riittävästi savukkeita tai muita tupakointituotteita mukaan, jotta pärjäät ensimmäiseen asiointipäivään saakka. Käymme kerran viikossa joko Pihtiputaalla tai Viitasaarella ostoksilla.

Kuntoutuksen aikana saatat tarvita myös pankkitunnuksia laskujen maksuun, reseptien uusintaan tai Kelan etuuksien hakemiseen.

 Liikkumisen apuvälineet ja hoitotarvikkeet

Liikuntarajoite ei ole kuntoutukseen saapumisen este. Mikäli käytössäsi on liikkumista helpottavia apuvälineitä (rollaattori, pyörätuoli, sähkösänky) tai henkilökohtaisessa hygieniassa tarvittavia hoitotarvikkeita (vaippoja, pesuvoiteita, haavahoitotavikkeita) ota ne mukaasi.

Toimeentulo kuntoutuksen aikana

Hoitokoti Kangaskartano on Kelan hyväksymä päihdekuntoutuslaitos. Kuntoutuksen aikana ensisijainen etuus on Kelan myöntämä kuntoutusraha. Ohjaajamme auttavat tarvittaessa etuuksien hakemisessa. Kuntoutusrahan saaminen edellyttää lähettävältä taholta ilmoituksen kuntoutusrahasta sekä Hoitokoti Kangaskartanolta yksilöllisen päihdekuntoutussuunnitelman ja läsnäolotodistuksen.

Hoitokodissa asuminen

Oma huone

Jokaiselle asukkaalle on oma huone, jossa ovat valmiina petivaatteet ja pyyhkeet. Hoitokodilta saat myös perustuotteet peseytymiseen ja hammashygienivälineet. Asunnot ovat tilavia kaksioita, jotka sijaitsevat kahdessa rivitalossa.

Pesutupa ja sauna

Pesutuvassa asukkaiden käytössä ovat pyykinpesukone, pesuaine, kuivaushuone ja mankeli. Sauna lämmitetään kahdesti viikossa.

Lemmikit

Lemmikit ovat meille erittäin tervetulleita. Lemmikistä huolehtiminen on omistajan vastuulla. Lemmikistä ei saa aiheutua haittaa toisille kutoutujille eikä muille lemmikeille. Huomioi, että meillä ei ole lähikauppaa vieressä, joten osta riittävästi ruokaa lemmikille. Lemmikistä ei tule lisäkustannuksia.

Navigaatio