Hoitokoti Kangaskartano Oy

Kokkolantie 659

44740 KEITELEPOHJA
Puh. 044 2810 869

 

Sähköposti: kangaskartano@kangaskartano.com

 

Alkoholiriippuvaisen katkaisuhoito tapahtuu yksilöä kunnioittaen

Hakeudu katkaisuhoitoon heti

Katkaisuhoitoon voi hakeutua lääkärin lähetteellä joka päivä. Hoitopaikka on varattava etukäteen ja varauksen voit tehdä itse, puolisosi, ystäväsi, päihdetyöntekijäsi tai lääkärit. Päihtyneenä oleminen ei estä katkaisuhoitoon hakeutumista. Tärkeintä on, että prosessi saadaan alulle.

Katkaise päihdekierre

Meillä voit katkaista päihdekierteen. Henkilökuntamme on osaavaa ja ammattitaitoista ja tukee sinua koko katkaisuhoidon ajan. Yksityisyyttäsi kunnioitetaan ja jokainen asiakas on meille yksilö, jolla on omat yksilölliset tarpeensa. Meillä pystyt ottamaan etäisyyttä arkeen ja keskittyä toipumiseen. Tarvittaessa suunnittelemme kanssasi myös jatkohoitoa tai ohjaamme oman kuntasi päihdepalveluiden piiriin.

Suosittelemme 5 – 7 päivän vieroitusjaksoa

Vieroitusjakso sisältää vieroitusoireiden mukaisen lääkehoidon, terveydentilan seurannan, huolenpidon, päivittäiset ruokailut ja ennen kaikkea lepoa. Katkaisuhoidon lääkitys toteutetaan lähetteen mukaisesti. Tarvittaessa konsultoimme Hoitokoti Kangaskartanon katkaisuhoidon toteutuksesta vastaavaa lääkäriä.

Päihteettömyyden seurantaan alkometri

 


Alkoholismi – hoito ja oireet

Alkoholiriippuvuus on sairaus, joka hallitsee sekä mieltä että elimistöä. Alkoholistille on ominaista alkoholin pakonomainen tai toistuva käyttö huolimatta siitä, millaisia terveydellisiä, taloudellisia ja sosiaalisia haittoja siitä syntyy. Alkoholistilla on suurentunut toleranssi alkoholin suhteen sekä toisaalta eriasteisia vieroitusoireita selvinä päivinä. Alkoholismin oireet ovat moninaiset ja vakavat, mutta merkillepantavaa on kuitenkin fyysinen ja henkinen pakonomaisuus alkoholiin – se hallitsee ja määrittelee arkea kaikessa. Alkoholismin hoito on mahdollista, mutta se vaatii työtä ja sitoutumista.

Miten alkoholiongelmaa voidaan hoitaa?

Alkoholiongelmaan on saatavilla ammattimaista apua ja tukea. Ongelman tiedostaminen ja avun hakeminen on oikea askel kohti parantumista. Tärkeintä alkoholiongelman selättämisessä on sitoutuminen annettuun hoitosuunnitelmaan ja kuntoutukseen. Apu onkin tarpeen sillä riippuvuus on voimallista ulottuen sekä psykologisiin että biologisiin tekijöihin. Jatkuva ja pitkäaikainen suurkulutus saattaa aiheuttaa keskushermoston muutoksia, joista toipuminen vaatii noin kolmen, jopa kuuden kuukauden raitista jaksoa. Alkoholismi on koko elämän mittainen sairaus. Alkoholiongelmaa hoidetaan lääkinnällisin ja psykososiaalisin keinoin. Yhdessä ne antavat parhaan tuen alkoholiongelman taltuttamiseen.

Valinnan mahdollisuus

Onko alkoholistilla valinnan mahdollisuutta? Kyllä, vaikka joskus voi tuntua, ettei vaihtoehtoa ole. Katkaisuhoito on tehokas tapa katkaista päihdekierre turvallisesti ja ensimmäinen askel kohti päihteettömyyttä. Katkaisuhoitoon tullaan lääkärin lähetteellä. Ottaessasi yhteyttä Hoitokoti Kangaskartanoon olet jo valinnut oikean suunnan. Määrittelemme yhdessä parhaan mahdollisen tien tervehtymiseen.

Apua alkoholismiin

Tarvitsetko tai tarvitseeko läheisesi apua alkoholiongelmaan? Hae apua alkoholismiin ja tule Hoitokoti Kangaskartanoon luomaan uusia perustuksia elämään. Ole yhteydessä kotikuntasi päihdetyöhön ja kysy mahdollisuudesta saada maksusitoumusta päihdekuntoutukseen Hoitokoti Kangaskartanoon. Päihdekuntoutukseen voi tulla myös itsemaksavana. Soita rohkeasti ja kysy lisätietoja Hoitokoti Kangaskartanolta.

 

Päivä kerrallaan pysyvään raittiuteen.

Navigaatio