Alkoholiongelmaisen psykososiaalinen kuntoutus Viitasaarella – Käypä hoito -ohjeiden mukaisesti

Kaikki yhteystietomme

Intensiivinen päihdekuntoutusjakso on tarpeellinen silloin, kun avohoidon palvelut eivät riitä terveyden ja toimintakyvyn turvaamiseen.


Painotamme alkoholiongelmaisen kuntoutuksessa erityisesti vuorokausirytmin ylläpitoa, arjen rutiineja, yhdessä tekemistä sekä keskusteluja. Ota askel kohti normaalia arkea ja varaa paikka kuntoutuksesta Hoitokoti Kangaskartanosta Viitasaarella yhdessä oman työntekijäsi kanssa.

Päämääränä päihteettömyys

Hoitokoti Kangaskartanoon tullaan päämäärän kanssa. Ote omasta elämästä, vastuun kantaminen, itsenäinen asuminen ja normaali arki ovat tavoitteita, joissa henkilökuntamme tukee jokaista kuntoutujaa. Vahvistamme ja ohjaamme sinua kohti päihteistä vapaata päämäärääsi.


Päihteettömyyden seurannassa on osana hoitoa käytössä myös alkometri. 

Lääkehoito kuntoutuksen osana

Säännöllinen lääkehoito on osa kuntoutumista. Alkoholiriippuvaisen ja kaksoisdiagnoosiasiakkaan lääkehoito toteutetaan asiakkaan omilla lääkkeillä. Muistathan seuraavat:

  • Ota lääkkeet ja mahdolliset reseptit mukaan kuntoutukseen.

  • Huolehdi, että lääkkeitä on riittävästi kuntoutuksen ajalle.

Terveyspalvelusi säilyvät kuntoutuksen aikana omassa kotikunnassasi. Mahdollisista laboratoriokokeista ja niiden tulkinnasta, reseptien uusinnasta sekä lääkitysmuutoksista vastaa aina oma lääkärisi ja/tai lähettävä taho.

Tutustu myös katkaisuhoitoon