Saapuminen päihdekuntoutukseen Viitasaareen

Kaikki yhteystietomme

Asutpa missä päin tahansa Suomea, voit tulla meille Hoitokoti Kangaskartanoon Viitasaarelle kuntoutumaan. Kuntoutukseen hakeutumisesta saat lisätietoa oman kotikuntasi A-klinikalta, päihdeklinikalta, sosiaalitoimistosta, työterveyshuollosta tai terveyskeskuksesta. Autamme tarvittaessa löytämään päihdetyöntekijäsi yhteystiedot. Meille tervetulleita ovat myös lemmikit.


Hoitopaikkavaraukset on tehtävä aina etukäteen puhelimitse puh. 040 525 6657


Maksusitoumus tulee olla sovittuna ennen hoidon alkamista. Olemme yksityinen hoitokoti, joten meille voi tulla myös omakustanteisesti. Ota yhteyttä ja varaa paikkasi. Tältä sivulta löydät lisätietoja ja ohjeita saapumisesta päihdekuntoutukseen sekä hinnastomme. 

Sijaintimme

Hoitokoti Kangaskartano sijaitsee Viitasaaren pohjoispuolella valtatie 4:n (E 75) läheisyydessä. Nelostiellä liikennöivien linja-autojen vakio- ja pikavuorot sekä Onnibus pysähtyvät Viitasaaren ja Pihtiputaan matkahuollossa.


Tarvittaessa tulemme vastaan Viitasaaren tai Pihtiputaan matkahuoltoon tai Jyväskylän rautatieasemalle. Avustamme tarvittaessa matkustusasioissa yhteistyössä lähettävän tahon kanssa. Tavoitteemme on, että kykenet kotiutumaan itsenäisesti julkisilla kulkuvälineillä. Muista varata liput hyvissä ajoin etukäteen.


Kela korvaa kuntoutukseen tehtyjä matkoja, kun kuntoutus perustuu terveydenhuollon kuntoutuspäätökseen.

Mitä pakata mukaan hoitokotiin?

Ota mukaasi vaihtovaatteita, uimapuku sekä ulkoilua varten vuodenaikaan sopivat kengät ja ulkoiluvaatteet. Jos tarvitset hygieniassa erikoistuotteita, ota lisäksi ne mukaan.


Puhelimen, tietokoneen ja pelikoneen voit myös ottaa mukaasi. Tietokonetta, pelikonetta ja puhelinta klo  voit käyttää 15–7.30. Tietokoneen tai pelikoneen sekä puhelimen saat iltapäivällä kolmen jälkeen, kun olet osallistunut päivän toimintoihin. Päivisin kuntoutukseen liittyvät asiat hoidetaan talon puhelimella.


Mikäli tupakoit, ota riittävästi savukkeita tai muita tupakointituotteita mukaan, jotta pärjäät ensimmäiseen asiointipäivään saakka. Käymme kerran viikossa joko Pihtiputaalla tai Viitasaarella ostoksilla.


Kuntoutuksen aikana saatat tarvita myös pankkitunnuksia laskujen maksuun, reseptien uusintaan tai Kelan etuuksien hakemiseen.

Liikkumisen apuvälineet ja hoitotarvikkeet

Liikuntarajoite ei ole kuntoutukseen saapumisen este. Mikäli käytössäsi on liikkumista helpottavia apuvälineitä (rollaattori, pyörätuoli, sähkösänky) tai henkilökohtaisessa hygieniassa tarvittavia hoitotarvikkeita (vaippoja, pesuvoiteita, haavahoitotarvikkeita), ota ne mukaasi.

Toimeentulo kuntoutuksen aikana

Hoitokoti Kangaskartano on Kelan hyväksymä päihdekuntoutuslaitos. Kuntoutuksen aikana ensisijainen etuus on Kelan myöntämä kuntoutusraha. Ohjaajamme auttavat tarvittaessa etuuksien hakemisessa. Kuntoutusrahan saaminen edellyttää lähettävältä taholta ilmoituksen kuntoutusrahasta sekä Hoitokoti Kangaskartanolta yksilöllisen päihdekuntoutussuunnitelman ja läsnäolotodistuksen.

Hinnasto 1.1.2024 - 31.12.2024

Katkaisu- ja vieroitushoito/laitoshoito

 • Alkoholiriippuvaisten katkaisuhoito

  206,70 €/vrk

 • Lääkevieroitus

  273,75 €/vrk

 • Huumevieroitus, oireiden mukainen lääkehoito

  273,75 €/vrk

 • Opioidikorvaushoito

  269,35 €/vrk

  (Buvidal- ja subutex-injektio sekä Levopidon-korvaushoito laskutetaan erikseen)

Kuntoutushoidot/laitoshoito

 • Alkoholiriippuvaisen päihdekuntoutus/intervalli

  198,30 €/vrk

 • Kaksoisdiagnoosiasiakkaiden kuntoutus/intervalli

  216,50 €/vrk

 • Huumeriippuvaisten / monipäihdeongelmaisten psykososiaalinen kuntoutus

  248,40 €/vrk

Yllä olevat hinnat ovat vuorokausihintoja. Hinnasto kattaa Kangaskartanolla annettavat peruspalvelut. Lisäpalvelut ja esimerkiksi asiakkaan liikuntarajoite voivat vaikuttaa yllä olevaan hinnastoon.

Tutustu asumiseen Ahonkartanolla

Hoitokodissa asuminen

Oma huone, Hoitokoti Kangaskartano, Viitasaari

Oma huone

Jokaiselle asukkaalle on oma huone, jossa ovat valmiina petivaatteet ja pyyhkeet. Hoitokodilta saat myös perustuotteet peseytymiseen ja hammashygieniavälineet. Asunnot ovat kolmen huoneen soluasuntoja,jotka sijaitsevat kahdessa rivitalossa.

Pesutupa ja sauna, Hoitokoti Kangaskartano, Viitasaari

Pesutupa ja sauna

Pesutuvassa asukkaiden käytössä ovat kaksi pyykinpesukonetta, kaksi kuivausrumpua, pesu-ja huuhteluaineet ja mankeli. Sauna lämmitetään kolmesti viikossa.

Lemmikit ovat tervetulleita, Hoitokoti Kangaskartano, Viitasaari

Lemmikit

Lemmikit ovat meille erittäin tervetulleita. Lemmikistä huolehtiminen on omistajan vastuulla. Lemmikistä ei saa aiheutua haittaa toisille kuntoutujille eikä muille lemmikeille. Huomioi, että meillä ei ole lähikauppaa vieressä, joten osta riittävästi ruokaa lemmikille. Lemmikistä ei tule lisäkustannuksia.