Opioidikorvaushoito Viitasaarella – kohti päihteistä vapaata elämää

Kaikki yhteystietomme

Hoitokoti Kangaskartanolla toteutetaan opioidikorvaushoidon psykososiaalista päihdekuntoutusta. Korvaushoidossa tähtäämme päihteettömään elämään, jossa voit nauttia tavallisesta arjesta. Korvaushoidossa olevat asiakkaamme tulevat päihdekuntoutukseen aina kotikunnan maksusitoumuksella ja lähetteellä.


Aloitetaan matka kohti päihteistä vapaata arkea Viitasaarella. Mikäli käytössäsi on inhaloitavia lääkkeitä, hormonivalmisteita, diabeteksen hoitoon tablettilääkitys tai insuliinia, ota ne mukaasi hoitoon tullessasi. Lääkärin määräämät lääkkeet sisältyvät vuorokausihintaan. Ota yhteyttä kuntasi sosiaali- ja päihdetyöntekijään ja pyydä lähetettä meille.

Korvaushoidon psykososiaalinen kuntoutus

Opioidikorvaushoito sekä päihderiippuvuudesta tervehtyminen vaativat yleensä pitkän prosessin. Hoidon ja kuntoutuksen tavoitteet saattavat aluksi olla hyvinkin pieniä ja konkreettisia asioita, kuten vuorokausirytmin palauttaminen. Vaikka tämä askel voi vaikuttaa lyhyeltä, se saattaa olla iso hyppäys arjen ja erilaisten käyttäytymismallien kannalta.


Opioidiriippuvaisen korvaushoito on tapauskohtaista ja yksilöllistä, ja sen tavoitteet selvitetään aina ennen hoidon ja kuntoutuksen aloittamista. Lisäksi tavoitteita tarkastellaan matkan varrella. Opioidikorvaushoito perustuu laadittuun hoito- ja kuntoutussuunnitelmaan, joka määrittelee lääkehoidon, tavoitteet sekä muut lääketieteelliset ja psykososiaaliset hoidot ja kuntoutukset.

Tutustu myös alkoholiongelmaisen kuntoutukseen

Korvaushoito Hoitokoti Kangaskartanossa

Hoitokoti Kangaskartanon kuntoutukseen ja opioidikorvaushoitoon ohjaudutaan aina kotikunnan maksusitoumuksella ja lähetteellä. Kun tavoitteenasi tai läheisesi tavoitteena on ottaa askeleita kohti päihteettömyyttä, kannattaa ottaa yhteyttä omaan päihdetyöntekijään ja pyytää lähete päihdekuntoutukseen Hoitokoti Kangaskartanoon. Matka tavoitteeseen voi olla pitkä, mutta se on mahdollista ja kannattaa aina.